måndag 1 april 2013

När hjärtat slår ett extra slag

Så står jag där intryckt med ungefär 500 andra tävlingsmänniskor likt boskapsdjur i en folla i väntan på startskottet. "En minut till start" ropar speakern och hjärtat bankar vid det här laget på rätt ordentligt i bröstet. Jag vet att min bräda ligger ca 100 meters löpning rakt fram från starten. Plötsligt hörs startskottet och det finns ingen tid för tankar mer utan det är bara springa för allt vad benen bär.

Tävlingen heter "RedBull Homerun" och är ett så kallat kinesiskt störtlopp där alla deltagare släpps iväg samtidigt och först ner vinner. Det är första gången jag är med och en 8:e-plats i snowboardklassen är jag mer än nöjd med med tanke på 3 vurpor och problem med att få på ena bindningen i starten.

Jag mår bra av att få adrenalinet från tävlingsmomentet, så enkelt är det. Dagens tävling gör att Åre Extreme Challenge i sommar känns som ett ännu roligare mål nu än innan! Imorgon ska jag träffa min sponsor och få min cykel och lite annat smått och gott vilket ska bli spännande såklart!

Jag ser ljust på tiden som ligger framför mig även om allt inte är direkt solklart i min värld men det löser sig på ett eller annat sätt. Hjärtat slår sina extra slag när det känner för det, jag kan bara lyssna till det och försöka ta hand om det och mig själv så gott det går. Vågar man inget kan man inget vinna även om man kanske tvunget måste falla och slå sig ett par gånger innan man kommer i mål....

1 kommentar:

Saris sa...

Lite samma tävling som i Sälen, Upp mot väggen. Den brantaste backen och du ska springa upp och åka ner. 9-10 min gör bäste man det på!

Vart lite sugen men det är sjuuuuukt jobbigt kan jag tänka mig!